Опција за пристапност на страницата

Select language

Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

македонски
 • Колонија Нуева Дуранго, Каниндеју (Парагвај) — нудење на брошурата Запознај го Бог и живеј засекогаш на припадничка на менонитите

  Основни податоци за Парагвај

  • Жители: 6.800.236

  • Јеховини сведоци: 9.760

  • Собранија: 192

  • Однос меѓу Јеховини сведоци и жители: 1 на 697

 • Порт Вила (Вануату) — поучување на темел на Библијата во селото Иратап

  Основни податоци за Вануату

  • Жители: 264.938

  • Јеховини сведоци: 587

  • Собранија: 10

  • Однос меѓу Јеховини сведоци и жители: 1 на 451

 • Монтевидео (Уругвај) — нудење на трактатот Што мислиш за иднината?

  Основни податоци за Уругвај

  • Жители: 3.304.000

  • Јеховини сведоци: 11.791

  • Собранија: 156

  • Однос меѓу Јеховини сведоци и жители: 1 на 280

 • Нтабамлошана (Свазиленд) — проучување на Библијата на јужноафрикански знаковен јазик

  Основни податоци за Свазиленд

  • Жители: 1.268.000

  • Јеховини сведоци: 3.246

  • Собранија: 92

  • Однос меѓу Јеховини сведоци и жители: 1 на 391

ОТВОРИ

„Оваа добра вест за царството ќе биде проповедана по целиот свет“ (Матеј 24:14)

ЗАТВОРИ

„Оваа добра вест за царството ќе биде проповедана по целиот свет“ (Матеј 24:14)

„Оваа добра вест за царството ќе биде проповедана по целиот свет“ (Матеј 24:14)

СВЕТО ПИСМО - ПРЕВОД НОВ СВЕТ

Читај ја Библијата онлајн

Кои се Јеховините сведоци?

Ние, Јеховините сведоци, доаѓаме од стотици различни култури и зборуваме најразлични јазици, но имаме заеднички цели. Пред сѐ, сакаме да го прославиме Јехова, Богот за кој се зборува во Библијата и Творецот на сѐ. Како христијани, се трудиме да живееме по примерот на Исус Христос. Сите Јеховини сведоци им помагаат на луѓето да дознаат нешто повеќе за Библијата и за Божјето Царство. Токму затоа што сведочиме, односно зборуваме за Јехова Бог и за неговото Царство, го носиме името Јеховини сведоци.

Добредојде на нашата страница! Овде можеш да ја читаш Библијата и да дознаеш нешто повеќе за нас и нашите верувања.

 

БРАЧНИ ДВОЈКИ И РОДИТЕЛИ

Може ли Библијата да ти помогне ако имаш долгови и финансиски проблеми?

Среќата не се купува со пари, но библиските начела можат да ти помогнат исправно да ракуваш со парите.

ТИНЕЈЏЕРИ

Како да стекнеш вистински пријатели

Четири предлози што сигурно ќе ти помогнат да имаш поцврсти пријателства.

ДЕЦА

Јехова го зајакнува Гедеон

Војската на Гедеон ги поразила Мадијамците, кои биле 450 пати побројни.

Побарај библиски курс

Проучувај ја Библијата во време и на место што тебе ти одговара.

Гледај филмови

Разгледај ги нашите филмови.

Како се финансира вашето дело?

Дознај како светското проповедничко дело и понатаму расте, иако не се бараат прилози ниту десетоци.

Состаноци на Јеховините сведоци

Дознај каде се собираме и како изгледаат нашите состаноци

Наш предлог

Види ги најновите списанија и предложените изданија.

Видеоснимки на знаковен јазик

Проучувај ја Библијата со помош на видеоснимки на знаковен јазик.

Опција за полесно читање